Välkommen hit - DU är väntad

Välkommen hit du vetgiriga, charmiga, sprudlande barn. Vi har idag planerat en verksamhet just för dig. Vi har öppnat dörren till målarköket just för dig. Allt ligger och väntar på dig, tuschpennor med breda och tunna spetsar, tejp och saxar och papper. Vi har också målarfärger, klister och inte minst pärlpyssel.

Draperiet till sagorrummet inbjuder dig med sitt mysiga mystiska tyg. Fåtöljen och böckerna är redo att ta med dig till sagans och fantasins värld.

Klossar, briomecket, legot och kapplastavarna saknar när du inte jobbar med dem. Ingen kan klura ut uppfinningar och byggnader som just du gör. När du sedan transporterat dem så är det ingen som gör ljuden så som du.

Familjerummets tält väntar på att du ska krypa in i det. Att du ska ha det mysigt. Att du ska använda alla filtarna och madrasserna och ha det riktigt bra.

Stora rummet är tomt utan dig. Det väntar på att du ska passera, kanske bygga lite järnväg, spela lite Uno eller laga lite mat.

Maten vill att du skall äta den. Du tar ju själv. Det är du ju så bra på. Du använder bestick. Ibland så glömmer du, du vet när det luktar så gott och när du är sååå där hungrig. Det gör ingenting, då hjälper vi dig.

Gården tycker om när du leker på den. När du gungar, gräver, cyklar eller åker rutschkana. Den känner i marken hur du springer och stampar på den. Den gillar det.

Skogen, kojan och stenarna här utanför oss, i skogarna och i vårt närområde är förtjusta när du besöker dem.

Allt detta (och mycket mer) finns på Pilen. Vi tillsammans med dina föräldrar finns här med all vår kunskap och yrkeserfarenhet. Vi finns här med våra styrdokument, och all vår omvårdnad och pedagagogiska diskussioner.

Välkommen hit! Du är väntad!

/Pedagogerna