Våra aktiviteter

Vi har ett brett utbud av aktiviteter för barnen. Allt från barnteater på sommaravslutningen till vasalopp på vintern. Även för föräldrarna själva finns det aktiviteter. Här nedan visas ett axplock från båda.

Skogspromenad

Stärkande och spännande skogspromenader gör vi varje vecka. Då kan barnen träffa på allt från stora hästar till små myror och lära sig mer om vår fina omgivning.

Uteplats

På vår fina baksida har vi en välutrustad uteplats med sittplatser och grillmöjligheter. Där kan barnen samlas för att både äta mellanmål och lunch.

Trädgårdsland

På framsidan har vi ett trädgårdsland och där planterar vi bland annat morötter, potatis och jordgubbar. Här lär sig barnen att så och plantera och ta hand om växterna när de växer upp genom att ge dem vatten. Det är spännande att se vad som kommer upp efter några veckor.

Storstädning inför ny termin

Storstädning av Pilens lokaler hör till och detta gör vi såklart tillsammans.

Lyktfest

Traditionen med lyktfest har vi haft sen 2001 och den har sitt ursprung från Schweiz. Inför lyktfesten skapar vi egna lyktor från majrova eller något annat användbart från växtriket. Majrovan gröps ur så att ett värmeljus lagom får plats. Den mörka höstkvällen lyses upp med barnens lyktor och tillsammans sjunger vi Pilens lyktsång. Efter det samlas vi alla runt uteplatsen för korvgrillning.

Luciafirande

Inför lucia har barnen övat på sånger och tillsammans firar vi på Pilen. Vi avslutar kvällen med en stor portion tomtegröt.

Vasalopp

Vasaloppet går traditionsenligt av stapeln. Alla barnen gör sitt bästa och får medalj för sin insats.

Gårdsfest

Varje vår har vi en gårdsfest på Pilen där vi umgås och grillar korv. Vi ser också till att laga trasiga saker, måla om, städa ur förråden och sköta om vår fina trädgård.

Terminsavslutning

Innan barnen får gå på sommarlov avslutas vårterminen med teater. Barnen har gjort egen rekvisita och övat på både sång och skådespel.